Добре Дошли!Това е един информационен сайт, целта ми е да популяризирам някои факти, за да станат известни на колкото се може повече хора! Информацията която е изнесена тук не е собствена, и нямам претенции за авторски права! Във всеки етикет има описание на съставките на продуктите. Емулгатори/добавки/ - вещества, които гарантират качеството на продуктите, подобряват външния им вид, вкуса и аромата. Емулгаторите помагат на водата и мазнините да останат смесени в единна емулсия – като майонеза, сладолед, хомогенизирано мляко. Стабилизаторите, уплътнителите и желиращите агенти, като агар или пектин (употребява се в конфитюра) и придават на храната по-голяма твърдост. Тъй като те не са емулгатори – те подпомагат дейността им. Тези добавки, които се използват във всички страни от Европейския съюз, се означават с буквата Е плюс съответни номера и задължително се слагат на етикетите. Доколко ние ги познаваме и знаем ли какво е "Е205", "Е206" или някое друго "E..". Едни са оцветители, други подобрители или консерванти. Именно с тях започваме! |
![]() |
![]()
|
||||||||||||
|